KËNAQUNI ME MË TË MIRËN E
RAJONIT TË KOÇANIT

KËNAQUNI ME MË TË MIRËN E
RAJONIT TË KOÇANIT

Orizi është ushqimi bazë për dy të tretat e popullsisë së botës. Ky drithë i thjeshtë është një ushqim i popullarizuar për ruajtjen e jetës për mijëra vjet, sepse është i shëndetshëm, shumëqëllimor, ekonomik, i lehtë për tu përgatitur dhe me shije të mirë. Orizi kultivohet në më shumë se 100 shtete dhe në çdo kontinent përveç në Antarktik. Tregtia botërore e orizit është vetëm 5% e konsumit global. Megjithatë, kjo sasi relativisht e vogël që tregtohet (me vlerë rreth 5 miliardë dollarë në vit) ka një ndikim të madh në politikat ekonomike dhe qeveritare botërore.

Orizi është ushqimi bazë për dy të tretat e popullsisë së botës. Ky drithë i thjeshtë është një ushqim i popullarizuar për ruajtjen e jetës për mijëra vjet, sepse është i shëndetshëm, shumëqëllimor, ekonomik, i lehtë për tu përgatitur dhe me shije të mirë. Orizi kultivohet në më shumë se 100 shtete dhe në çdo kontinent përveç në Antarktik. Tregtia botërore e orizit është vetëm 5% e konsumit global. Megjithatë, kjo sasi relativisht e vogël që tregtohet (me vlerë rreth 5 miliardë dollarë në vit) ka një ndikim të madh në politikat ekonomike dhe qeveritare botërore.

    Rr. “Industriska” nr.1,

    Koçan, Maqedoni

    +389 33 272 543

Rr. “Industriska” nr.1,
Koçan, Maqedoni

+389 33 272 543