Ориз од премиум прва класа

Ориз од премиум прва класа

Денес, многу повеќе од претходно, потрошувачите се во потрага по здрава храна како дел од секојдневните оброци. Оризот се вклопува во овој тренд обезбедувајќи вкусни, задоволувачки оброци кои се надополнети со одличен вкус и нутритивна вредност. Како сложен јаглехидрат кој му дава енергија на телото, оризот има ниска содржина на калории, не содржи натриум или трансмасти и претставува добар извор на витамини и минерали и не содржи глутен. Кафеавиот ориз претставува храна од 100% цело зрно, важен дел на многу исхрани денес.  

По периодот на жетва во 2015 година, Левидиагро ги откупи сите достапни количини на арпа од македонските фармери и стана главен играч во областа на обработка и продажба на ориз. Поседувајќи ја најновата технологија за брза и ефикасна обработка, како и опремата за сушење која го приспособува процентот на влага на производот согласно стандардите на ЕУ, Левидиагро лансираше на пазарот производ со висок квалитет, контролиран во нивната сопствена лабораторија и набљудуван за постојана контрола на квалитетот на производот во секој чекор.

Левидиагро разви различни пакувања за сите видови достапни во Кочани и главно ги подели во две поголеми групи:

Премиум производот од прва класа се пакува под трговската марка ЛЕВИДИА (LEVIDIA) 

Буџетскиот производ се пакува под трговската марка „СУЛТАН“ (SULTAN)

Во нашата палета на производи постои и интегрален ориз од прва класа како и искршен ориз.

Денес, многу повеќе од претходно, потрошувачите се во потрага по здрава храна како дел од секојдневните оброци. Оризот се вклопува во овој тренд обезбедувајќи вкусни, задоволувачки оброци кои се надополнети со одличен вкус и нутритивна вредност. Како сложен јаглехидрат кој му дава енергија на телото, оризот има ниска содржина на калории, не содржи натриум или трансмасти и претставува добар извор на витамини и минерали и не содржи глутен. Кафеавиот ориз претставува храна од 100% цело зрно, важен дел на многу исхрани денес.  

По периодот на жетва во 2015 година, Левидиагро ги откупи сите достапни количини на арпа од македонските фармери и стана главен играч во областа на обработка и продажба на ориз. Поседувајќи ја најновата технологија за брза и ефикасна обработка, како и опремата за сушење која го приспособува процентот на влага на производот согласно стандардите на ЕУ, Левидиагро лансираше на пазарот производ со висок квалитет, контролиран во нивната сопствена лабораторија и набљудуван за постојана контрола на квалитетот на производот во секој чекор.

Левидиагро разви различни пакувања за сите видови достапни во Кочани и главно ги подели во две поголеми групи:

Премиум производот од прва класа се пакува под трговската марка ЛЕВИДИА (LEVIDIA)

Буџетскиот производ се пакува под трговската марка „СУЛТАН“ (SULTAN)

Во нашата палета на производи постои и интегрален ориз од прва класа како и искршен ориз.

Ориз Левидиа Сант Андреа

Припаѓа на групата производи „мал“ ориз и се карактеризира со компактни и полуконусни зрна, кои брзо се готват задржувајќи ја цврстината и содржат голема количина на скроб кој помага за подготовка на кремасти оброци и супи. Одличен е за кремасто рижото, Сант Андреа има средна конзистентност по зовривањето.

SKUs: 1000gr

Ориз Левидиа Сант Андреа

Припаѓа на групата производи „мал“ ориз и се карактеризира со компактни и полуконусни зрна, кои брзо се готват задржувајќи ја цврстината и содржат голема количина на скроб кој помага за подготовка на кремасти оброци и супи. Одличен е за кремасто рижото, Сант Андреа има средна конзистентност по зовривањето.

SKUs: 1000gr

Интегрален кафеав ориз Левидиа

Кафеавиот ориз е всушност ориз во неговата природна состојба. За време на обработката, од зрното не се отстрануваат триците и никулците па затоа има боја на темен килибар наместо бисерно бела како кај другите видови ориз. Главната карактеристика на овој ориз е тоа што е богат со хранливи материи и влакна содржани во лушпата што го прави соодветен за исхрана на деца, постари лица и оние кои имаат потреба од нискокалорична храна, бидејќи калориите кои телото ги вари се ослободуваат на бавен и хомоген начин во текот на целиот ден, обезбедувајќи долготрајно чувство на ситост. Треба да се консумира за пократко време во споредба со белиот ориз или да се чува во торба од ткаенина.

SKUs: 1000gr

Интегрален кафеав ориз Левидиа

Кафеавиот ориз е всушност ориз во неговата природна состојба. За време на обработката, од зрното не се отстрануваат триците и никулците па затоа има боја на темен килибар наместо бисерно бела како кај другите видови ориз. Главната карактеристика на овој ориз е тоа што е богат со хранливи материи и влакна содржани во лушпата што го прави соодветен за исхрана на деца, постари лица и оние кои имаат потреба од нискокалорична храна, бидејќи калориите кои телото ги вари се ослободуваат на бавен и хомоген начин во текот на целиот ден, обезбедувајќи долготрајно чувство на ситост. Треба да се консумира за пократко време во споредба со белиот ориз или да се чува во торба од ткаенина.

SKUs: 1000gr

Левидиа Гала

Оризот Гала се произведува во регионот Тракија. Развиен е во Турција со вкрстување на видовите ROCCA и EUROPA. Единствената разлика по која се разликува од Балдо е неговата должина и ширина, односно овој вид е малку помал од оризот Балдо. Оризот Гала има првокласно долго зрно (Вид Ц) и посебна сопствена боја, мирис и изглед. Се смета за ориз со најдобар квалитет кога е во прашање храната од ориз.

SKUs: 1000gr

Левидиа Гала

Оризот Гала се произведува во регионот Тракија. Развиен е во Турција со вкрстување на видовите ROCCA и EUROPA. Единствената разлика по која се разликува од Балдо е неговата должина и ширина, односно овој вид е малку помал од оризот Балдо. Оризот Гала има првокласно долго зрно (Вид Ц) и посебна сопствена боја, мирис и изглед. Се смета за ориз со најдобар квалитет кога е во прашање храната од ориз.

SKUs: 1000gr

Левидиа Балдо

Имајќи дебели зрна и давајќи добри резултати за пилав, ова е најпотрошуваниот вид декади наназад во Турција. Одговора на вкусот кој го претпочитаат народите од Балканот и е многу хранлив. Станува збор за вид кој потекнува од Италија, со просечна должина на зрното од 8 мм и тежина од 30-31 г./1000 зрна. Има многу карактеристични особини во споредба со другите видови одгледувани во Македонија.

SKUs: 1000gr

Левидиа Балдо

Имајќи дебели зрна и давајќи добри резултати за пилав, ова е најпотрошуваниот вид декади наназад во Турција. Одговора на вкусот кој го претпочитаат народите од Балканот и е многу хранлив. Станува збор за вид кој потекнува од Италија, со просечна должина на зрното од 8 мм и тежина од 30-31 г./1000 зрна. Има многу карактеристични особини во споредба со другите видови одгледувани во Македонија.

SKUs: 1000gr

Левидиа кршен ориз

Кршениот ориз е класа ориз кој се состои од зрна искршени за време на процесот на мелење. Бидејќи лесно се топи, најпогоден е за супи, слатки и полнет зеленчук. 

SKUs: 1000gr

Левидиа кршен ориз

Кршениот ориз е класа ориз кој се состои од зрна искршени за време на процесот на мелење. Бидејќи лесно се топи, најпогоден е за супи, слатки и полнет зеленчук. 

SKUs: 1000gr

Султан кочански ориз

Избор од видовите домашен кочански ориз обработен со Левидиагро квалитет за да понуди ориз со средна големина на зрно од прва класа соодветен за сите оброци според вкусот на народите од Балканот.

SKUs: 400gr, 800gr & 4kg

Султан кочански ориз

Избор од видовите домашен кочански ориз обработен со Левидиагро квалитет за да понуди ориз со средна големина на зрно од прва класа соодветен за сите оброци според вкусот на народите од Балканот.

SKUs: 400gr, 800gr & 4kg

Ориз Султан Сант Андреа

Припаѓа на групата производи „мал“ ориз и се карактеризира со компактни и полуконусни зрна, кои брзо се готват задржувајќи ја цврстината и содржат голема количина на скроб кој помага за подготовка на кремасти оброци и супи. Одличен за кремасто рижото, Сант Андреа има средна конзистентност по зовривањето. 

SKUs: 800gr & 4kg

Ориз Султан Сант Андреа

Припаѓа на групата производи „мал“ ориз и се карактеризира со компактни и полуконусни зрна, кои брзо се готват задржувајќи ја цврстината и содржат голема количина на скроб кој помага за подготовка на кремасти оброци и супи. Одличен за кремасто рижото, Сант Андреа има средна конзистентност по зовривањето. 

SKUs: 800gr & 4kg

ИСПРАТИ БАРАЊЕ

Доколку сте заинтересирани за нарачка на нашиот ориз, Ве молиме пополнете го следниот формулар и ќе Ве контактираме за кратко време

ИСПРАТИ БАРАЊЕ

Доколку сте заинтересирани за нарачка на нашиот ориз, Ве молиме пополнете го следниот формулар и ќе Ве контактираме за кратко време